Dit is wat de Energie Prestatie Garantie voor jou betekent

Met een energiezuinig huis bespaar je op lange termijn duizenden euro’s. Maatregelen nemen om jouw nieuwe woning energiezuiniger te maken, is dus een slimme zet. De EnergiePrestatieGarantie (EPG), in combinatie met een Verbouw- of Nieuwbouwgarantie, verzekert deze investering. Dit is wat de EPG voor je betekent:

Met de EPG...

...bent ervan verzekerd dat de aannemer de energiebesparende maatregelen goed uitvoert. In geval van een onvoldoende presterende woning, zullen herstelwerkzaamheden plaatsvinden en/of maatregelen worden getroffen.

...heb je tien jaar lang* de zekerheid dat de beoogde besparing daadwerkelijk wordt gehaald en dat de werkzaamheden goed en deugdelijk worden uitgevoerd.

...heb je een ruggensteun indien de aannemer zijn verplichtingen niet nakomt. Bijvoorbeeld bij faillissement of weigerachtigheid.

...heb je eventueel recht op een schadevergoeding. Dat is niet het geval als de overschrijding beperkt is (minder dan 10% van het gegarandeerde gebouwgebonden verbruik en/of 15% van de gegarandeerde energieopwekking) en als de overschrijding niet wordt veroorzaakt door de maatregelen maar door het gedrag van de bewoner.

...ga je besparen! Je bent verzekerd van een energiezuinige woning en een lagere energienota.

Meer weten over de EPG? Bekijk de FAQ >                                   

*Bij actieve energiemaatregelen (bijvoorbeeld warmtepomp of zonnepanelen) is dit beperkt tot 3 jaar na de oplevering.

Let op! Bovenstaande informatie beoogt op hoofdlijnen een globale indruk te geven van de werking en zekerheden van de EnergiePrestatieGarantie, alleen de polisvoorwaarden van de EnergiePrestatieGarantie zijn bindend. BouwGarant behoudt zich het recht voor op nadere gronden certificering te weigeren.