Wie kiest u? Een klusjesman of een BouwGarant-aannemer?

Met wie slaat u als opdrachtgever de handen ineen bij uw verbouwing, nieuwbouwwoning of restauratie? Zo’n gigantisch project kan voor een hoop slapeloze nachten zorgen als u niet met de juiste partij in zee gaat. Doe hieronder de test.

 

Beantwoord onderstaande stellingen met ‘ja’ of ‘nee’.

 

1 Ik wil dat de aannemer gecertificeerd en verzekerd is

Jezelf een aannemer noemen, dat kan iedereen. Een BouwGarant-aannemer noemt zichzelf niet alleen aannemer, maar is daadwerkelijk gediplomeerd en beschikt over de juiste verzekeringen. Dat is namelijk de voorwaarde om je als aannemer aan te sluiten bij BouwGarant. Als u een BouwGarant-aannemer inschakelt, bent u er dus zeker van dat u werkt met een ervaren, betrouwbare vakman die zijn zaken op orde heeft.

> JA/NEE

 

 

2 Ik ben op zoek naar kwaliteit
Om als aannemer in aanmerking te komen voor het BouwGarant-keurmerk, moet de aannemer aan strikte kwaliteitseisen voldoen. Die eisen hebben te maken met de wijze van offreren, hoe hij meer- en minderwerk berekent, controle van kredietwaardigheid en zijn werkwijze bij oplevering. Als de aannemer het BouwGarant-keurmerk eenmaal heeft, wordt hij regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

> JA/NEE

 

 

3 Ik wil dat de aannemer aantoonbare ervaring heeft
Een BouwGarant-aannemer moet minimaal twee jaar actief zijn als aannemingsbedrijf en onder de activiteit ‘hoofdaannemingsbedrijf in de bouwnijverheid’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Alleen met de juiste aantoonbare ervaring kan een aannemer u goed advies geven en het werk naar behoren uitvoeren.

> JA/NEE

 

 

4 Ik wil duidelijke afspraken maken en vastleggen
Met een BouwGarant-aannemer kunt u duidelijke afspraken maken. Uiteraard worden ze op papier gezet. De afspraken gelden niet alleen voor de offerte, maar voor het hele traject tot en met de oplevering. Omdat alles is afgesproken en vastgelegd, komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.
> JA/NEE

 

 

5 Bij eventuele klachten wil ik samen tot een oplossing komen
Gaat er onverhoopt iets mis tijdens de bouw? Geen paniek. Indien u er zelf niet uitkomt met uw aannemer, heeft u aanspraak op de klachtenregeling van BouwGarant. Zo kunt u alsnog tot een oplossing komen.

> JA/NEE

 

 

6 Ik wil zelf extra zekerheid kunnen regelen
Wilt u extra zekerheid voor het geval de aannemer failliet gaat of zijn afspraken niet nakomt? Als u een BouwGarant-garantie afsluit, kunt u rekenen op die extra zekerheid. Er is een Nieuwbouwgarantie en een Verbouwgarantie.
> JA/NEE

 

 

7 Ik wil verzekerd zijn van een energiezuinig huis

Als u een EnergiePrestatieGarantie afsluit heeft u de zekerheid dat de energiebesparende werkzaamheden van uw BouwGarant-aannemer deugdelijk worden uitgevoerd. Het resultaat? Een energiezuinig huis en een lagere rekening. Dat klinkt goed in de oren, niet?

> JA/NEE

 

Beantwoordt u bovenstaande vragen vaak met ‘ja’? Dan past een BouwGarant-aannemer goed bij uw wensen.