Van oude boerderij tot modern droomhuis

‘Als we hier willen blijven wonen, willen we op zo’n manier verbouwen dat we er oud kunnen worden.’ Die wens hebben Simon en zijn vrouw Marja in vervulling gebracht. Samen met aannemer Tonnie Jumelet transformeerden zij hun oude boerderij tot een licht en ruimtelijk droomhuis.

Simon woonde al bijna zijn hele leven in de boerenwoning. Het meest blij is hij met de aanbouw die gerealiseerd is. Door grote ramen vanaf de vloer tot het plafond hebben hij en Marja voor het eerst prachtig zicht op de tuin.

Tijdens de verbouwing bivakkeerden Simon en Marja in tijdelijke units pal naast de boerderij. Zo hadden ze altijd zicht op wat er in huis gebeurde en konden ze eventuele vragen snel beantwoorden. Simon is erg tevreden over deze aanpak. ‘Daar kan ik alleen maar van zeggen dat het positief gewerkt heeft.’

Ook aannemer Tonnie is trots op de verbouwing van de oude boerderij. Zijn ultieme tip? ‘Als je een oude boerderij wilt verbouwen, is het belangrijk dat je je van tevoren goed verdiept in de constructie.’ Zo heeft Tonnie nog een aantal elementen van de boerderij kunnen behouden in het ontwerp, waaronder de charmante houten balken in de keuken.

Wat Simon en Marja betreft, had de verbouwing niet beter uitgevoerd kunnen worden. Simon: ‘We genieten er elke dag nog van.’