Wie is BouwGarant?

BouwGarant is het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. Ruim 25 jaar doen wij er alles aan om je zekerheid te bieden als je gaat bouwen. De zekerheid van een goed bouwbedrijf, een degelijke klachtregeling en een sterk garantieproduct.

Zekerheid met het BouwGarant-keurmerk

Het BouwGarant-keurmerk biedt zekerheid bij jouw nieuwbouw, verbouw en renovatie. Het BouwGarant-keurmerk krijg je als bouwbedrijf dan ook niet zomaar. Mooie dingen maken is niet genoeg. Het bouwbedrijf moet over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikken en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle bouwbedrijven worden, ook als zij al aangesloten zijn, regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

Extra zekerheid met de garantie van BouwGarant

Als je kiest voor een BouwGarant-aannemer, zet je een belangrijke eerste stap voor een zorgeloze bouw, verbouwing of renovatie. Wil je extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van de bouwer? Kies dan voor de garantie van BouwGarant. Er is een Nieuwbouwgarantie, een Verbouwgarantie en een Transformatiegarantie.

Bereid je goed voor als je gaat bouwen of verbouwen

Bouw- of verbouwplannen? Een goede voorbereiding helpt om te komen tot een prachtig eindresultaat. BouwGarant biedt daarvoor heel veel tips en adviezen. Hier vind je modelcontracten, voorwaarden en regelingen.

Hulp als er toch iets mis gaat

Ondanks alle goede voorbereidingen kan er tijdens een bouwproject altijd iets misgaan. Kom je er zelf met het bouwbedrijf niet uit? Dan fungeren wij als vangnet. Op de pagina klachten lees je precies hoe we je kunnen helpen.

Vind jouw BouwGarant-aannemer

Zoek je een bouwbedrijf voor jouw bouw- of verbouwopdracht? Hier vind je een bouwbedrijf bij jou in de buurt.

BouwGarant van 1995 tot nu

1995: BouwGarant wordt opgericht

Het doel: opdrachtgevers meer zekerheid bieden als zij een aannemer inschakelen voor nieuwbouw, verbouw of renovatie.

2003: Lancering keurmerk

Het BouwGarant-keurmerk wordt gelanceerd.

2010: Geschillencommissie Verbouwingen

Stichting BouwGarant, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis starten met de Geschillencommissie Verbouwingen

2011: Quickscan

BouwGarant breidt haar dienstverlening uit met de BouwGarant Quickscan

2013: Introductie van de Nieuwbouwgarantie

De Nieuwbouwgarantie wordt geïntroduceerd

2013: Uitbreiding Geschillencommissie

De Geschillencommissie wordt uitgebreid en heet nu Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw

2015: Introductie van de EnergiePrestatiegarantie

De EnergiePrestatiegarantie wordt geïntroduceerd

2015: BouwGarant wordt onafhankelijk

BouwGarant wordt onafhankelijk

2017: Introductie Transformatiegarantie

De Transformatiegarantie wordt geïntroduceerd

2019: Samenwerking met Bouwnu.nl

Start samenwerking met Bouwnu.nl

2020: BouwGarant bestaat 25 jaar!

BouwGarant bestaat 25 jaar!

2023: Introductie Zakelijk garantiecertificaat

Organisatie & Raad van Toezicht

Het bureau van Stichting BouwGarant is gehuisvest te Zoetermeer. Stichting BouwGarant kent een Raad van Toezicht welke bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten bedrijven.

Kenmerken van de werkwijze van BouwGarant zijn: slagvaardig, transparant, proactief en klantgericht. Rob de Groot is directeur-bestuurder van Stichting Bouwgarant.

Speerpunt van ons beleid is het versterken van de marktpositie van onze deelnemers. Dit doen wij door de markt kwaliteit, zekerheid en een degelijk vangnet te bieden.

BouwGarant maatschappelijk partner van Judo Bond Nederland

Judo Bond Nederland en BouwGarant gaan samen voor een gezonde jeugd. Met de Gun je kind judo campagne laten beide partijen aan ouders zien hoeveel de sport voor hun zoon of dochter kan betekenen.

Rob de Groot, directeur van BouwGarant vindt ‘Gun je kind judo’ een sympathiek initiatief. ”Daag de jeugd uit te gaan sporten om zo te bouwen aan weerbaarheid en zelfvertrouwen. In de toekomst zijn deze meisjes en jongens hard nodig om (onder andere in de bouwsector) verder te bouwen aan Nederland.

BouwGarant Nieuws

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen en bijzondere bouwprojecten? Schrijf je dan in voor BouwGarant Nieuws en ontvang maximaal 10-maal per jaar onze digitale nieuwsbrief.