Verbouwing in de planning? Deze apps helpen je op weg!

Bij een verbouwing komt ontzettend veel kijken. Keuzes maken over kleuren en materialen, je budget in de gaten houden en kleine klusjes die snel moeten gebeuren. Deze apps maken je leven voor en tijdens de verbouwing een stuk gemakkelijker.

Leen van je buren met Peerby

Zelf een kapstok ophangen of kozijn schuren, maar heb je niet al het gereedschap in huis? Leen via Peerby een boor- of schuurmachine bij iemand uit de wijk. Open de app (voor iOS en Android) en vul in welk gereedschap je zoekt en in welke straal van je huis je het hoopt te vinden. Klik op zoeken en je krijgt een lijst met buurtgenoten die het gereedschap gratis of voor een kleine vergoeding uitlenen. Extra voordeel: ben je nieuw in de wijk, dan leer je nog eens iemand kennen. Met Peerby was leentjebuur spelen nog nooit zo leuk!

Imaginair verven met de Flexa Visualizer App

Moet die slaapkamermuur nou zachtblauw of toch maar lichtgroen? Met de Flexa Visualizer App van Akzo Nobel is het maken van die keuze veel gemakkelijker. De app maakt namelijk gebruik van augmented reality. En dat werkt zo: installeer de Flexa Visualizer op je iPhone of Android. Scan met je camera de kamer die je wilt schilderen. Gebruik je de livemodus, dan kies je een kleur en zie je op je scherm meteen hoe het eruit gaat zien. Je kunt de beelden van de kamer ook opslaan als filmpje of foto en er daarna mee aan de slag gaan. Zo probeer je eindeloos veel kleuren uit! Goede kleurideeën sla je op en deel je met familie en vrienden.

Plaatjes pinnen met Pinterest

Pinterest is het walhalla voor verbouwers. Deze app staat bomvol inspirerende foto’s, filmpjes en afbeeldingen van renovaties, verbouwingen en interieurs. Maak in de app (iOS en Android) verschillende boards waar je jouw favoriete plaatjes vastprikt (bewaart). Je kunt boards maken voor de verschillende ruimtes in en om je huis, zoals de woonkamer, keuken, badkamer en tuin. Kom je hét geniale verbouwidee tegen? Via het pijltje deel je de afbeelding met je partner óf aannemer.

Excel voor een strakke planning

Met een verbouwing is altijd veel plan- en rekenwerk gemoeid. Blijven jullie binnen het budget, zijn alle materialen op tijd besteld en heeft de gemeente die vergunning eigenlijk al verleend? Met de app van Microsoft Excel (voor iOS en Android) houd je het overzicht. Plotselinge mee- of tegenvaller? Je werkt de planning on the spot op je smartphone bij. De Excel-sheet kun je ook delen met anderen. Zo houden jullie hem samen up-to-date.

Inspiratie voor een mooi Houzz

Je zit vol met ideeën voor je verbouwing, maar hoe breng je jouw visie over op je architect of aannemer? Dat is soms knap lastig. De oprichters van Houzz worstelden ook met dat probleem, dus bouwden ze er een website en app voor. Een schot in de roos, want de app is al meer dan een miljoen keer gedownload.

Op Houzz (voor iOS en Android) staan honderdduizenden foto’s van verbouwde of gerenoveerde huizen die zijn geüpload door de ontwerpers of aannemers zelf. Als gebruiker kun je er alle kanten mee op: creëer een ideeënboek met inspirerende foto’s, lees de tips & tricks van andere gebruikers en ontdek bijzondere verbouwverhalen. De app was aanvankelijk vooral op de Amerikaanse markt gericht, maar richt zich nu ook steeds meer op Europa.