Woonruimte vergroten zonder te verhuizen: de verbouwing van Maurice en Hannah

Waarom verhuizen als je jouw huidige woning kan omtoveren tot een ruimer droomhuis? Dit is precies de vraag waar Maurice en Hannah mee te maken hadden. Ze hebben gekozen voor het verbouwen van hun huidige woning om meer leefruimte te creëren, waardoor ze hun bekende omgeving niet hoefden te verlaten. Bouwbedrijf Wendelgelst heeft ze hierbij ondersteund in het proces van idee naar uitvoering. Het resultaat hiervan is een prachtig verbouwde, ruime woning die eruit ziet als nieuw - maar toch vertrouwd voelt!

Na gezinsuitbreiding met twee zonen zijn Maurice en Hannah in de buurt gaan rondkijken voor ruimere woningen. Aangezien deze zoektocht weinig succes had, realiseerden ze zich dat ze eigenlijk al heel mooi wonen en besloten ze om te verbouwen. Zoals Maurice aangeeft: 'Waarom verhuizen als we het hier naar onze zin hebben?' - en zo geschiedde. Via de website van BouwGarant vonden ze Bouwbedrijf Wendelgelst en na verschillende positieve geluiden hierover te horen heeft Maurice contact opgenomen met het bedrijf. Zo was de eerste stap richting deze mooie verbouwing gezet!

In het begintraject hadden Maurice en Hannah nog enkel vrij abstracte ideeën over wat er veranderd en verbouwd moest worden. Hierin heeft Jurn van Bouwbedrijf Wendelgelst hen begeleid en ondersteund met concrete mogelijkheden en de uitvoering hiervan. Hij heeft hen ook inzichten en ideeën geboden, die ze zogezegd ‘zelf nooit hadden kunnen bedenken’. Een mooi voorbeeld van een fijne wisselwerking tussen opdrachtgevers en aannemer. Zo bestaat deze succesvolle verbouwing uit onder andere:

  • Een uitbouw van 3,5 meter op de begane grond aan de achterzijde;
  • De verplaatsing van een wand in de woonkamer;
  • Een compleet nieuwe keuken;
  • Een uitbouw van 2 meter op de eerste verdieping;
  • Een volledig nieuwe badkamer;
  • Een nieuw balkon.

Het resultaat is een prachtig verbouwde woning met een luxe uitstraling en bovenal - een hoop extra ruimte! Maurice geeft aan dat het resultaat zelfs 'mooier is dan ze van tevoren hadden durven dromen'. Een goed voorbeeld dat je niet altijd hoeft te verhuizen voor meer ruimte, maar dat er met een verbouwing ook ontzettend veel mogelijkheden zijn. Zo hebben Maurice en Hannah van hun huis in samenwerking met Bouwbedrijf Wendelgelst een nóg mooier thuis weten te maken!

Luister ook de podcast