Boerderijschuur omgebouwd tot woonhuis

Raros Bouw is het bouwbedrijf van Jos Raaijmakers en Geoffrey van Rosmalen dat zich, naast verbouw en nieuwbouw, richt op restauratie. Honderd dezelfde woningen in de polder? Daar blijft Raros Bouw ver bij vandaan. Dit bouwproject, een oude Vlaamse schuur in het centrum van Udenhout, past meer in het plaatje.

Een boerderijschuur ombouwen tot woonhuis. Dat was voor Raros Bouw een project om trots op te zijn. Jos Raaijmakers: “Dat de authentieke onderdelen van de schuur zichtbaar bleven was ons uitgangspunt. Het complete omhulsel hebben we overeind gehouden. Daaromheen moest nog veel gebeuren. We hebben onder andere de vloeren en muren geïsoleerd en keukens, badkamers en toiletten gerealiseerd.”

Niet alleen de schuur kreeg een update. De vader van de bewoners van de gerestaureerde schuur woont in het huis naast de boerderij. In de tuin van het woonhuis plaatsten Raaijmakers en Van Rosmalen een eiken carport in oude stijl met een rieten kap. De tuin van de omgebouwde schuur kreeg een tuinhuis.

“De bewoners zijn ontzettend gelukkig”, vertelt Raaijmakers. “Doordat het zo’n geslaagd project is geweest, hebben we er nieuwe projecten uit kunnen halen. We gaan binnenkort aan de slag met een varkensschuur die we ombouwen naar een B&B.”