Bouwen volgens de nieuwste duurzaamheidseisen, Frank en Marieke zeiden ja!

Frank, Marieke en hun drie dochters hebben in Bentelo hun eigen duurzame toekomstbestendige huis gecreëerd door te kiezen voor nieuwbouw. Hun droomhuis voldoet volledig aan de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) en heeft het energielabel A+++. Dat is ten eerste goed voor de portemonnee, maar het sluit vooral aan bij de visie van het koppel om bewust na te denken over de toekomst. De toekomst van de wereld en van hun kinderen.

Mulder Aannemersbedrijf kreeg de opdracht van Frank en Marieke om van hun wensen en ideeën een ontwerp te maken en deze te realiseren. Duurzaamheid was daarin een belangrijk onderdeel en dat zie je terug door het hele huis: slimme energieoplossingen, triple beglazing, screens en zonwering. Het zit er allemaal op en aan.

Ard Nieland, technisch directeur van Mulder Aannemersbedrijf, vertelt verder dat de luchtdichtheid van groot belang is geweest om een hoge waarde te scoren binnen de BENG-berekening. Evenals de keuze in materialen. BENG omvat de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. Deze eisen zijn gedurende het hele proces meegenomen in de werkzaamheden.

Met uitzicht over de weilanden en veel ruimte om het huis kunnen Frank en Marieke nu volop genieten van hun nieuwe droomhuis. Frank kan nog niet helemaal geloven dat dit het eindresultaat is. Het is mooier geworden dan wat hij verwacht of gehoopt had. Ard is ook heel trots op het eindresultaat. Het is volgens hem een woning geworden waar het gezin zich helemaal thuis voelt. "En daar doe je het voor", aldus Ard.

Ga jij ook voor nieuwbouw en wil je meer weten over de BENG en waar je huis allemaal aan moet voldoen? Vraag het je aannemer of zoek een aannemer bij jou in de buurt.