Dit is het duurzame droomhuis van Daphne en Martijn

Ben je op zoek naar het juiste huis, maar verschijnt er niks op de markt? Dit overkwam Daphne en Martijn. Ze besloten dan ook het heft in eigen handen te nemen. Op een steenworp afstand van het ouderlijk huis van Martijn stond een vervallen boerderij en deze grond leek Daphne en Martijn meer dan geschikt om hun droomhuis op te bouwen. Het toeval wilde dat Martijns ouders ook op zoek waren naar een nieuw huis. Samen deden ze een bod en werd het terrein de nieuwe locatie voor niet één, maar twee woningen.

Daphne en Martijn hadden een heel duidelijk beeld van hoe hun droomhuis eruit moest zien, maar dat sloot niet helemaal aan bij de idealen van de gemeente. Er zijn uiteindelijk concessies gedaan die gelukkig positief uitpakten. Zoals Daphne het goed omschrijft: ‘hierdoor is het eigenlijk alleen maar beter geworden.’

Daphne en Martijn betrokken de aannemer vroegtijdig bij de bouw van hun huis en dat wierp zijn vruchten af. ‘Hij had erg veel goede ideeën,’ aldus Martijn. ‘Op zijn aanraden hebben we een glazen pui in de slaapkamer gezet. Daar hebben we nu nog iedere dag plezier van.’

Volgens de landelijke regelgeving moest de nieuwe woning ‘van het gas’ worden opgeleverd. Daphne en Martijn kozen voor een warmtepomp, zonnepanelen en steenwol in plaats van PIR of XPS. Duurzame opties die goede resultaten aanleveren.

Daphne is al met al erg tevreden over hoe alles verlopen is. ‘Het heeft even geduurd, maar dit is echt ons droomhuis geworden. De samenwerking met alle partijen verliep erg soepel.’ Martijn voegt daar aan toe: ‘het bouwen was echt een feestje en daar ben ik erg trots op.