Duurzame woonuitbreiding voor Charlotte en Mikis

Charlotte en Mikis waren op zoek naar meer leefruimte. Verhuizen naar een grotere woning zou voor een ander een logische optie zijn, maar voor hen niet. Ze wonen fijn in hun huis in Ouderkerk a/d Amstel en hebben er veel persoonlijke herinneringen gemaakt in de jaren. Dus gingen ze op zoek naar een aannemer die hen kon helpen met de verbouwing van hun huidige woning.

Die vonden ze in Wim Fakkeldij van UFA Bouw, waar het direct mee klikte. ‘Je geeft je sleutel aan een ander, dus je hebt een stuk vertrouwen nodig,’ vertelt Wim daarover. ‘Zeker met een verbouwing van deze omvang.’ Aan de achterkant van het huis kwam een uitbouw, er werden twee dakkappellen geplaatst en er werd een halfopen badkamer op zolder gebouwd.

Ook werden er veranderingen gedaan op het gebied van energiezuinigheid. ‘Duurzaamheid vinden we in ons gezin heel belangrijk,’ licht Mikis toe. ‘Dus daar is veel aandacht voor geweest.’ Zo is de woning voorzien van vloerverwarming, een hybride warmtepomp, zonnepanelen en betere isolatie.

De impact van zo’n grote verbouwing is enorm en kan nogal ingrijpend zijn. Toch vond Mikis het enorm meevallen. ‘Ik kijk met heel veel plezier terug op de verbouwing. En daar verbaas ik mezelf over. Ik heb er zo tegenop gezien. Onze aannemer is een gigantische hulp geweest daarin.’