Een goed verbouwplan als basis van Jos’ succesvolle renovatie

Na de hele wereld gezien te hebben, is Jos Welzen sinds een aantal jaar weer terug in Nederland. Na meer dan 27 jaar in Spanje te hebben gewoond, had hij één duidelijk doel voor ogen: terug naar Nederland. Tijdens de zoektocht viel zijn oog op deze karakteristieke woning met grote tuin in Vught. Allereerst is er in samenspraak met aannemer Pennings Bouw een duidelijk plan opgezet. Vervolgens is er hard gewerkt om dit pand om te bouwen tot een duurzame en toekomstbestendige droomwoning!

Bij de aanschaf was het pand behoorlijk ‘outdated’. Om van dit huis de droomwoning te maken die het nu is, was er een flinke renovatie nodig. In het kader van duurzaamheid zijn er zonnepanelen aangebracht en zijn alle ramen in het huis voorzien van isolatieglas. Daarnaast is er een nieuwe strakke voordeur geïnstalleerd voor een prachtige ontvangst in het huis, en is de gehele voorpui geïsoleerd. Ook het dak is waar mogelijk geïsoleerd, zodat zowel in de zomer- als in de wintermaanden zo min mogelijk energie verloren gaat. 


Zowel aannemer als opdrachtgever hebben waardevolle tips voor iedereen die aan een vergelijkbaar project wil beginnen. Het is goed om voorafgaand voor jezelf helder te krijgen wat je wensen en eisen zijn, wat je budget is, en wat het tijdspad is waarin je alles wilt realiseren. Zo kun je voor jezelf een duidelijker en concreter beeld vormen van hoe het traject eruit gaat zien én wat je kan verwachten. Ronny Hetjes van Pennings Bouw geeft aan: ‘De kunst is eigenlijk om, voor je begint, niet te veel aan het toeval over te laten’. Jos vult hierop aan dat er één belangrijke les is die hij mensen wil meegeven: ‘Maak een goed plan van tevoren, maar houd niet te veel vast aan de details van dat plan. Je moet namelijk, zeker bij een verbouwing, flexibel zijn.’


Jos geniet volop van zijn huis: een resultaat van teamwork tussen de verschillende betrokken partijen. Een prachtig project om trots op te zijn, in een woning waar nog jarenlang door hem en zijn familie van genoten kan worden!