Een nachtmerrie: de aannemer van Brett ging failliet

Je ergste nachtmerrie als je bouwt of verbouwt: de aannemer gaat failliet. Het gebeurde bij Brett, halverwege de verbouwing van zijn huis. Toen hij het nieuws hoorde stond zijn wereld op zijn kop. Een periode vol stress en zorgen begon. Want hoe nu verder? Wie gaat het huis verder afmaken en hoe zit het met de financiën? Hij had er slapeloze nachten van. Uiteindelijk is het allemaal wel gelukt, zijn huis is af. Alleen heeft het hem veel gekost: veel energie, tijd en geld.

Brett begon vol goede moed aan de verbouwing van zijn huis. Hij had nooit verwacht dat hij er halverwege alleen voor zou komen te staan. Of alleen, uiteindelijk heeft hij met de hulp van zijn vrienden, familie en ook leveranciers en onderaannemers het project succesvol kunnen afmaken. Maar dat heeft hem wel veel meer gekost dan gehoopt, op meerdere vlakken.

Kies voor extra zekerheid

Een garantie- en waarborgregeling had een uitkomst kunnen zijn voor het verbouwingsproject van Brett. En hoewel het achteraf altijd makkelijk te zeggen is "Je had dit of dat moeten doen", laat het verhaal van Brett wel zien dat het kan gebeuren. Je weet nooit hoe het loopt, hoe goed je ook alles regelt. Daarom adviseert BouwGarant allereerst om te kiezen voor een BouwGarant-aannemer. Dan kies je namelijk voor betrouwbaar vakmanschap. Wil je nog meer zekerheid? Sluit dan een extra garantie af. Met de garanties van BouwGarant ben je verzekerd tegen de grootste financiële risico's, bijvoorbeeld als je aannemer failliet gaat of bij gebreken die niet worden opgelost. Er is voor elk project een passende BouwGarant garantie en allemaal hebben ze het Keurmerk GarantieWoning. Vraag je aannemer naar de mogelijkheden of lees eerst hier wat de voorwaarden zijn.

Tip: betaal nooit grote bedragen vooraf

Een ander advies dat BouwGarant geeft: laat de betalingen gelijk lopen met de voortgang van het werk. Brett had gelukkig zijn aannemer in termijnen betaald. Wel was het onduidelijk hoeveel precies én welke betalingen de aannemer al gedaan had, aan onder andere de leveranciers en onderaannemers. Zorgen die je niet hebt als je kiest voor een extra garantie van BouwGarant.

Luister ook de podcast