Een oud, leegstaand pand nieuw leven inblazen

Grote panden die al voor langere tijd leegstaan, je hebt ze vast weleens gezien. Met zulke panden kun je ontzettend veel doen. Denk bijvoorbeeld aan het ombouwen, ofwel transformeren, naar een of meerdere woningen. Dat is precies wat bouwbedrijf Scholz Groep heeft gedaan met een oude gasfabriek in Hillegom. Wat eerst een somber leegstaand pand was, is nu een prachtig appartementencomplex waar starters zoals Suzanne van Rooden fijn in kunnen wonen.

De voormalige gasfabriek in Hillegom stond al een aantal jaar leeg. Niels de Bruijn, directeur van bouwbedrijf Scholz Groep, benadrukt dat de woningnood vrij hoog is in Nederland en dat juist zulke panden een oplossing kunnen bieden. Scholz Groep ging de uitdaging als opdrachtgever aan en toverde het sombere pand om tot een prachtig appartementencomplex met 14 stoere appartementen en 3 sfeervolle penthouses. 

Suzanne van Rooden is een van de gelukkigen die een appartement in het pand wist te bemachtigen. Suzanne vroeg zich aan het begin wel af hoe je van een vervallen, somber pand woningen kunt maken. Maar ze werd uiteindelijk positief verrast door het proces en eindresultaat. “Voordat we begonnen met de bouw hadden we een gesprek met de kopers op kantoor. Tijdens dit gesprek kon de koper zijn of haar woning helemaal naar smaak inrichten. Daarnaast, om de toekomstige bewoners van de appartementen goed mee te nemen in het proces van de bouw, werden evenementen en kijkdagen georganiseerd", vertelt Niels de Bruijn.  

Zowel Suzanne als Niels kijken positief terug op het gehele bouwproces. “Het ging heel goed en alles verliep snel en volgens plan,” legt Suzanne uit. Over het eindresultaat zijn beide partijen erg over te spreken. Zo vertelt Niels: “Het is een fantastisch project geweest, ontzettend leuk om van zo’n oud, grijs gebouw weer iets moois te maken en er nieuw leven in te blazen”.