Een speciale samenwerking: iedere partij tevreden

Waar je als opdrachtgever vaak zelf de leiding neemt over het bouwproject, koos Ferry voor een andere weg. Ferry stelde zijn architect, Mark van der Werf, aan tot projectleider. Dit resulteerde in een geweldige bouwperiode voor alle partijen: opdrachtgever, architect en aannemer.

‘Mijn eerste aanspreekpunt bij de bouw van het huis was de architect,’ vertelt Ferry. ‘Dat had met name te maken met het feit dat ik hem naast het ontwerpen van het huis ook had verzocht om projectleider van deze bouw te worden.’ Deze keuze gaf Ferry ontzettend veel rust. Zo hoefde hij zich niet bezig te houden met de regie voeren en de planning van het project.

Dirk-Jan, de aannemer van het bouwproject, is blij over de samenwerking met de architect. ‘We hebben het meer gezien als elkaar aanvullen,’ vertelt Dirk-Jan. ‘Wij hebben de ruimte als aannemer gekregen om ook onze eigen visie op de detaillering uit te werken, terwijl de architect de andere details heeft uitgewerkt.’

De woning zorgde meteen voor een echt thuisgevoel voor de bewoners. ‘Wij bouwen niet alleen een product om in te wonen en te werken, maar we bouwen vooral een thuis,’ vertelt Dirk-Jan met trots.

Mark legt uit dat het project vanaf dag één tot het einde een groot feest is geweest. ‘Ik vond het heel bijzonder dat de rol zo vrij is geweest,’ zegt Mark, ‘en dat ik hier eigenlijk heb mogen doen wat ik graag wilde.’ De mannen hebben ieder een fijne bouwperiode gehad, dus succesvol was het zeker.