Verrijk je woning met een aanbouw

Wat moet je doen wanneer je huis te klein wordt? Je kunt net als Willeke en Marco twee woningen verbinden, oftewel een aanbouw bouwen. Willeke en Marco hebben een groot gezin: twee eigen kinderen en nog een flink aantal pleegkinderen. De keuze voor een aanbouw was dus een bevrijdend besluit.

Door zo’n gezellig, groot gezin hadden Willeke en Marco op een gegeven moment niet genoeg plek meer in huis. Daarom kozen ze voor een aanbouw. ‘We hadden een aantal oudere kinderen die zelfstandigheidstraining moesten hebben,’ vertelt Willeke. ‘Met de aanbouw hebben we voor hen een kamer gecreëerd.’

‘Het unieke aan dit pand is dat het een nieuwbouwwoning is, gekoppeld aan een oude traditionele boerderij die een aantal jaren geleden ook helemaal verbouwd is,’ vertelt Albert, een aannemer aangesloten bij BouwGarant. Zo heeft het pand de gemakken van een nieuwbouwwoning, maar ook de authentieke elementen van een oude boerderij.

Willeke is helemaal weg van de grote ramen in het pand. ‘Het glas moest ook helemaal uit Frankrijk komen,’ vertelt Willeke enthousiast. ‘Dus dat is wel even spannend, want past het allemaal wel?’ Uiteindelijk paste het glas perfect en kan iedereen nu eindeloos genieten van de mooie lichtinval in de woning.

De samenwerking tussen Willeke en Albert was een goede ervaring. ‘De aannemer hield zich goed aan de afspraken, de installateur en wij ook,’ legt Willeke uit. ‘Als dat zo gaat, dan gaat het gewoon heel erg soepel.’