3x handige tips van aannemer Patrick van der Looij

Een fijne samenwerking met een betrouwbare aannemer is goud waard. Patrick van der Looij van Bouwpartners Valkenswaard deelt drie handige tips.

Tip 1: doe een referentiecheck

Van der Looij: “Zodra je je plan helder hebt, ga je op zoek naar een betrouwbare aannemer. Hoe u die vindt? Vraag na of de aannemer die u hebt gekozen betrouwbaar is. Mijn gouden tip is om de referenties na te gaan.” 

Tip 2: communiceer!

Van der Looij: “Tijdens de bouw zal de aannemer de voortgang grotendeels in de gaten houden. Wel is het van belang dat je ook een oogje in het zeil houdt en communiceert. Spreek frequent af op de bouwplaats. Loop rond en bespreek bijvoorbeeld de planning en het budget. Neem alles door. Blijf goed communiceren.”

Tip 3: werk samen met het bestaande team van de aannemer

Van der Looij: “Denk je te bezuinigen door eigen partijen in te schakelen? Dat is de grootste valkuil. De aannemer die je kiest, heeft een keten aan partijen waarmee hij samenwerkt. Die zijn op elkaar ingespeeld. Laat jouw aannemer zijn ding doen met de vakmensen die hij inschakelt. Dan kom je samen tot het beste eindresultaat.”