Meer licht in historische woning van Bart

Drie jaar geleden kocht Bart een pittoresk huisje uit 1910 in Alkmaar. De oude elementen vielen hem gelijk in de smaak, maar de indeling van de woning kon praktischer. Na drie jaar sparen kon hij zijn droom realiseren.

Een oude woning met veel sfeer middenin het centrum, daar viel Bart als een blok voor. Maar de twee kleine aanbouwen en beneden gelegen badkamer wilde hij liever veranderen. Aannemer Tom Kooijker kon hem helpen met die wens.

‘De aannemer vroeg mij eigenlijk meteen: “Wat is je droom?” Door die vraag werd ik gedwongen om heel goed na te denken wat ik met de verbouwing wilde bereiken,’ vertelt Bart. Samen hebben ze gekeken wat er mogelijk was binnen het budget. Bart was direct fan van Toms voorstel om een dakkapel te bouwen, die voor extra licht in de keuken zou zorgen.

Aannemer Tom is tevreden over de samenwerking. ‘Bart was iedere dag wel een moment aanwezig, zodat we konden overleggen en snel konden schakelen. Dat is zowel voor aannemer als opdrachtgever prettig.’

Bart is enorm tevreden met het eindresultaat. ‘Het is heel veel werk geweest, maar ik heb het heel erg leuk gevonden om samen met de aannemer te sparren en het uiteindelijk terug te zien in het resultaat.’