Niet twijfelen, maar doen: dit gezin bouwde op jonge leeftijd al een eigen huis

Een eigen woning bouwen: dat doe je misschien maar één keer. Toen de kans zich voordeed, greep de familie Hop ‘m met beide handen aan. Dankzij de feilloze samenwerking met architect én aannemer geniet het jonge gezin nog iedere dag van hun droomhuis in de natuur.

Het is altijd spannend als je een stuk grond koopt waar nog geen steen gelegd is. Maar als je samenwerkt met de juiste partijen, ebt dat gevoel al snel weg. Dat gold ook voor Jan Jurrien. Tijdens de ontwerpfase van zijn nieuwbouwhuis werd hij meteen positief verrast. ‘De eerste tekeningen van de architect hebben we eigenlijk zo overgenomen.’

Als je eenmaal weet hoe je woning eruit komt te zien, is het belangrijk om ook bouwtechnische tekeningen te maken. Dan komt de aannemer in beeld. Voor Jan Jurrien was het belangrijk dat deze ervaring in de buurt had. Van andere bewoners hoorde hij alleen maar positieve verhalen over Remco Westerbroek - en zo kwamen de twee al snel in contact.

‘De aannemer heeft me geholpen bij alle dingen waar ik zelf geen verstand heb,’ vertelt Jan Jurrien. Juist daarom was Remco zo van toegevoegde waarde bij het project. Hij heeft bijvoorbeeld alle technische installaties opgepakt. Zo bleef er voor de toekomstige bewoners genoeg tijd over om zich bezig te houden met de uiterlijke kenmerken van het huis, zoals de materiaalkeuze.

Als Jan Jurrien thuiskomt na een lange werkdag, kijkt hij nog altijd met veel trots naar het resultaat. Ook Remco is meer dan tevreden: ‘Ik ben het meest trots op de voorgevel met de eiken spouw en de eiken voordeur. Die maken de uitstraling van dit huis toch wel heel bijzonder.’