Riante notariswoning in het Gooi

Tjeerd Tap begon 22 jaar geleden Tap Bouw als eenmanszaak en zijn bedrijf groeide uit tot een zaak met wel vijftien werknemers, gericht op nieuwbouw, verbouw en restauratie. Het bouwbedrijf werkt voornamelijk in het Gooi, zoals aan deze riante notariswoning in Naarden, maar heeft ook veel projecten daarbuiten.

De sloop voor dit project was zo gebeurd, geen eigenaardigheden. Tenminste, niet zoals het geval was bij een klus in Haarlem. Bij de sloop van een zestiende-eeuws pand vond het bouwbedrijf menselijke botten onder het huis. Directeur/eigenaar Tjeerd Tap: “We hebben de sloop moeten staken en de gemeente erbij geroepen. Een bizar geval, maar gelukkig verliep de sloop bij het project in Naarden vlekkeloos.”

GARAGE

Het was een fijne klus waarbij Tap Bouw veel heeft gerealiseerd, waaronder een grote garage met doorgang naar de woning. Tap: “We hebben een sluis gemaakt tussen de notariswoning en de vrijstaande garage ernaast. Via een doorloop kom je van de woning in de garage van 55m2 terecht. De garage heeft een kelder en een vliering met een soortgelijke dakconstructie als het huis.”

BEGANE GROND

Bij binnenkomst in de notariswoning kom je in een riante hal terecht. Tap: “In de hal staat een sierlijke houten trap. Ook is er een ruim toilet en een garderobe in de hal gerealiseerd. De woonkamer telt zo’n 80m2 en heeft een grote serre aan de achterzijde. Verder vind je op de begane grond een leefkeuken van 40m2.”

BOVENVERDIEPING

Op de zolderverdieping moest worden ingeleverd. “We hebben een vlizotrap geplaatst naar de zolder, die werd kleiner, maar zo hebben we in de rest van de woning hoge plafonds kunnen realiseren. Dat was een wens van de klant. Op de eerste verdieping hebben we twee badkamers en drie slaapkamers, waarvan een met inloopkast, gebouwd. We hebben uitsluitend traditionele, natuurlijke materialen gebruikt. Geen prefab, op het dak en de schoorsteen na. Dat was een tweede belangrijke wens van de klant.”

TROTS

De opdrachtgever was zeer gecharmeerd van de snelheid waarmee de woning gerealiseerd is, vertelt Tap. “Ik heb de bewoners gesproken en ze wonen er met veel plezier. Het is prettig dat we tegelijkertijd niet ver uit de buurt van de woning bezig waren met een bedrijfshal van 800m2. Dat we deze twee projecten in zo’n tijdsbestek hebben uitgevoerd, daar ben ik trots op.”