Ruimte, natuur en levensloopbestendig: deze woning heeft het allemaal

Contact met de natuur, levensloopbestendig en ruimte voor het hele gezin. Dit waren de belangrijkste aspecten waar Felix Breukel naar zocht in een woning. Om deze wensen te verwezenlijken, besloot Felix om een nieuw huis te laten bouwen. En het resultaat? Een unieke, moderne woning met een nominatie voor de Nationale Architectuurprijs.

Tegenwoordig worden nieuwe bouwmethodes, zoals prefab bouwen en het bouwen van tiny houses, steeds populairder. ‘We waren erg gecharmeerd van de tiny house beweging,’ vertelt Felix. Bovenop de woning is daarom een tiny house verwerkt. Deze plek is gebouwd voor twee redenen. Allereerst zodat de kinderen van Felix nu een eigen (speel- en leef)ruimte hebben. Daarnaast hebben de kids zo een plek hebben waar ze later kunnen verblijven, bijvoorbeeld wanneer ze in de buurt gaan studeren en geen woning kunnen krijgen.

Naast de levensloopbestendigheid van het huis, genieten Felix en zijn gezin ook dagelijks van de natuur om zich heen. ‘De patio is heel duidelijk mijn favoriete plek,’ vertelt Felix, ‘omdat je hier midden het groen zit. Buiten, maar toch beschut.’ 

Felix en zijn gezin zijn ontzettend blij met het moderne en ruimtelijke huis. Waar ze vooral trots op zijn, is de combinatie van het ontwerp en de afwerking van de woning. ‘De architect heeft onze eisen goed geïnterpreteerd en de afwerking is heel goed gegaan,’ benadrukt Felix. 

Het huis valt niet alleen in de smaak bij Felix en zijn gezin zelf. ‘De woning is genomineerd voor de Nationale Architectuurprijs,’ vertelt Frank Smeijers, aannemer van Buytels Bouwbedrijf B.V. ‘Wij zijn dus niet de enige die trots zijn, maar dit wordt ook ondersteund door meerdere architecten en opdrachtgevers.