Een gezellige koffiezaak in een oud, Utrechts pand

Een paar jaar geleden vonden Lennaert en Angela de ideale plek voor hun horecazaak. Een oud, prachtig pand in hartje Utrecht. The Village Coffee & Music is gelegen in de bruisende Voorstraat. Je eigen zaak beginnen en een oud pand verbouwen gaat niet zonder slag of stoot, maar het resultaat is het waard.

Utrecht staat vol met oude panden, sommige wel eeuwen oud. Zo vertelt Lennaert wat meer over de geschiedenis van hun pand: ‘Het pand is bijna in originele staat en is ergens in 1600 gebouwd. Voor ons zat er een bank in en daarvoor een koffiehuis.’

Na jarenlang sparen, koffietjes schenken op festivals of evenementen en de juiste apparatuur verzamelen, hebben Lennaert en Angela eindelijk hun droomzaak in een prachtpand zitten. Doordat het pand al zo oud is en zo wat ongemakken met zich meebrengt, besloot Lennaert een bouwbedrijf in te schakelen.

Een bouwkeurmerk was van groot belang voor Lennaert. Daarom koos hij voor een samenwerking met bouwbedrijf de Reiger, want zij zijn aangesloten bij BouwGarant. Zo legt Lennaert uit: ‘We hebben veel energie en eigen geld in de zaak gestoken, want we wilden de garantie hebben dat het sowieso klaar zou zijn en dat we onze bakkies in Utrecht konden schenken.’ Lennaert was van mening dat een bouwbedrijf met keurmerk zijn wensen kon vervullen: dit bleek helemaal juist te zijn.

Lennaert bouwde een sterke vertrouwensband op met aannemer Coen. Hierdoor werden de samenwerking en verbouwing een fijne ervaring. ‘Eigenlijk is het een hele soepele verbouwing geweest,’ vertelt Lennaert, ‘ondanks dat het wel een heel oud pand was. Er waren uitdagingen, maar er werden altijd duidelijke afspraken gemaakt. We wisten altijd waar we aan toe waren en we konden open toen we dat wilden.’