Van oude zeilmakerij tot droomhuis

Watersportliefhebbers Rob Hagenaars en zijn vrouw Mirjam kregen de kans der kansen. Ze kochten een oude zeilmakerij die ze volledig zelf konden indelen én die aan de Loosdrechtse Plassen ligt. Aannemer Aeiko Suthoff was uitverkoren om de loods te verbouwen tot droomhuis.

'Het was een bijzonder project voor mij. Rob zag in een oude loods zijn droomhuis, waarbij hij van begin tot eind alles wilde aanpassen', vertelt aannemer Aeiko Suthoff van Bouwbedrijf Van Rhenen.

Rob constateert als opdrachtgever dat de verbouwing 'supergoed' is verlopen: 'Dat komt vooral door de goede samenwerking met de aannemer en de architect'. Aannemer Aeiko: 'Er was echt een vertrouwensband met elkaar. We wisten dat we op elkaar konden bouwen en wat we aan elkaar hadden'.

Terugkijkend op het bouwproject heeft Rob twee tips voor potentiële opdrachtgevers:'Blijf actief betrokken bij het hele proces, ga elke dag naar de bouw en wees aardig voor de mensen die jouw huis bouwen. En vertrouw daarnaast op de deskundigheid van de aannemer en de bouwvakkers'.

Rob en Mirjam zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat. Rob: 'Nu we er wonen blijkt dat het precies uitpakt zoals we het wilden'.