Wie is BouwGarant?

BouwGarant is het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. Ruim 25 jaar doen wij er alles aan om je zekerheid te bieden als je gaat bouwen. De zekerheid van een goed bouwbedrijf, een degelijke klachtregeling en een sterk garantieproduct.

Zekerheid met het BouwGarant-keurmerk

Het BouwGarant-keurmerk biedt zekerheid bij jouw nieuwbouw, verbouw en renovatie. Het BouwGarant-keurmerk krijg je als bouwbedrijf dan ook niet zomaar. Mooie dingen maken is niet genoeg. Het bouwbedrijf moet over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikken en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle bouwbedrijven worden, ook als zij al aangesloten zijn, regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

 

Extra zekerheid met de garantie van BouwGarant

Als je kiest voor een BouwGarant-aannemer, zet je een belangrijke eerste stap voor een zorgeloze bouw, verbouwing of renovatie. Wil je extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van de bouwer? Kies dan voor de garantie van BouwGarant. Er is een Nieuwbouwgarantie, een Verbouwgarantie en een Transformatiegarantie.

 

Bereid je goed voor als je gaat bouwen of verbouwen

Bouw- of verbouwplannen? Een goede voorbereiding helpt om te komen tot een prachtig eindresultaat. BouwGarant biedt daarvoor heel veel tips en adviezen. Hier vind je modelcontracten, voorwaarden en regelingen.

 

Hulp als er toch iets mis gaat

Ondanks alle goede voorbereidingen kan er tijdens een bouwproject altijd iets misgaan. Kom je er zelf met het bouwbedrijf niet uit? Dan fungeren wij als vangnet. Op de pagina klachten lees je precies hoe we je kunnen helpen.

 

Vind jouw BouwGarant-aannemer

Zoek je een bouwbedrijf voor jouw bouw- of verbouwopdracht? Hier vind je een bouwbedrijf bij jou in de buurt.

 

 

BouwGarant van 1995 tot nu

 • 1995
  BouwGarant wordt opgericht

  Het doel: opdrachtgevers meer zekerheid bieden als zij een aannemer inschakelen voor nieuwbouw, verbouw of renovatie.

 • 2003
  Lancering keurmerk

  Het BouwGarant-keurmerk wordt gelanceerd.

 • 2010
  Geschillencommissie Verbouwingen

  Stichting BouwGarant, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis starten met de Geschillencommissie Verbouwingen

 • 2011
  Quickscan

  BouwGarant breidt haar dienstverlening uit met de BouwGarant Quickscan

 • 2013
  Introductie van de Nieuwbouwgarantie

 • 2013
  Uitbreiding Geschillencommissie

  De Geschillencommissie wordt uitgebreid en heet nu Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw

 • 2015
  Introductie van de EnergiePrestatiegarantie

 • 2015
  BouwGarant wordt onafhankelijk

 • 2017
  Introductie Transformatiegarantie

 • 2019
  Samenwerking met Bouwnu.nl

 • 2020
  BouwGarant bestaat 25 jaar!

Organisatie & Raad van Toezicht

Het bureau van Stichting BouwGarant is gehuisvest te Zoetermeer. Stichting BouwGarant kent een Raad van Toezicht welke bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten bedrijven.

 

Kenmerken van de werkwijze van BouwGarant zijn: slagvaardig, transparant, proactief en klantgericht. Rob de Groot is directeur-bestuurder van Stichting Bouwgarant.

 

Speerpunt van ons beleid is het versterken van de marktpositie van onze deelnemers. Dit doen wij door de markt kwaliteit, zekerheid en een degelijk vangnet te bieden.

 

BouwGarant Nieuws

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen en bijzondere bouwprojecten? Schrijf je dan in voor BouwGarant Nieuws en ontvang maximaal 10-maal per jaar onze digitale nieuwsbrief.