Persbericht EnergiePrestatieGarantie

17 oktober 2016

Garantie op energiebesparing woning

Zekerheid dat de beoogde energieprestatie van de woning wordt gerealiseerd. Dat is wat de EnergiePrestatieGarantie biedt. Meeùs, HDI en SamenGroen ontwikkelden dit product voor en met SWK en BouwGarant. Als eerste in Nederland wordt nu een verzekerde EnergiePrestatieGarantie aangeboden.

De EnergiePrestatieGarantie geeft (toekomstige) huizenbezitters de zekerheid dat energiebesparende maatregelen juist worden uitgevoerd en dat deze ook daadwerkelijk leiden tot een energiezuinige woning. Als blijkt dat de woning toch niet voldoende presteert, kunnen aanvullende maatregelen worden getroffen of kan er sprake zijn van een schadevergoeding.

“De EnergiePrestatieGarantie biedt de opdrachtgever een extra steuntje in de rug om te investeren in energiebesparende maatregelen. Met deze garantie heb je de zekerheid dat je echt gaat besparen, de verstrekte garanties van de ondernemer zijn immers verzekerd”, aldus de initiatiefnemers.

De ondernemer is altijd het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Hij levert de energiebesparende maatregelen en geeft hiervoor garantie. Mocht de ondernemer echter zijn garantieafspraken niet na komen, dan kan een beroep worden gedaan op de garantie.

De EnergiePrestatieGarantie is een doorbraak te noemen voor (toekomstige) huizenbezitters die zekerheid wensen over de investering in energiebesparende maatregelen. De garantie wordt geboden voor de gebouwgebonden prestaties en staat los van het individuele bewonersgedrag.

De EnergiePrestatieGarantie biedt zekerheid en duidelijkheid aan consumenten, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties die hun woningen willen verduurzamen. Ondernemingen die zijn aangesloten bij SWK en BouwGarant kunnen de EnergiePrestatieGarantie aanbieden.

Achtergrondinformatie

SWK is al 38 jaar het Garantie- en waarborgfonds, waarbij grote en middelgrote bouwpartijen zijn aangesloten. Alle bedrijven worden getoetst op technische kwaliteit en financiële performance. SWK: kwaliteit, zekerheid en ontzorgen. www.swk.nl

BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw met 1420 aangesloten bouwbedrijven. Al deze bedrijven worden periodiek getoetst en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. www.bouwgarant.nl

Meeùs Bouw & Infra bekleedt een leidende en innovatieve positie als partner op het gebied van risicobeheersing, verzekeringen en schadebehandeling binnen onder andere de bouw- en infrabranche. Het is ons doel om met goed advies bij te dragen aan het succes van uw onderneming. www.meeusvoorbouweninfra.nl

Social enterprise SamenGroen vertaalt duurzame ambities naar juist advies en biedt prestatie zekerheid op investeringen. Gebruikers zijn consumenten, woningcorporaties, gebouweigenaren, aannemers, adviseurs, installateurs en overheden die de investering willen zekerstellen. www.samengroen.com

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:
SWK, Natalie Versnel via 010-2818928 of [email protected]
BouwGarant, Rob de Groot via 06 10904749 of [email protected]
Meeus, Nico van Nus via 020 3018635 of [email protected]
SamenGroen, Frederik Sinke via 070-2051400 of [email protected]