5 manieren om een outdoor living te creëren

De zomer staat weer voor de deur! Met een fijne outdoor living geniet jij optimaal van het buitenleven. Maar hoe creëer je die? Of je nu een appartement, rijtjeswoning of vrijstaand huis hebt: bekijk onze tips en maak je klaar voor het zonnige weer.

1. Bouw een tuinhuis op maat

Wil je graag extra opslagruimte én een gezellige buitenruimte creëren? Schakel dan een ervaren aannemer in om een tuinhuis op maat te laten bouwen. Zo kun je de ruimte volledig afstemmen op jouw wensen en behoeften. Bovendien kan een aannemer je goed adviseren over een ontwerp dat bij je woning past en het gebruik van duurzame materialen.

Inspiratie nodig? Ga bijvoorbeeld voor een kleine berging in combinatie met een overdekt terras. Zet er een fijne loungeset neer en laat ook een gezellige open haard plaatsen. Je kunt er dan zélfs op koudere avonden nog van genieten.

2. Realiseer een glazen aanbouw

Met een aanbouw (of serre) haal je het buitengevoel naar binnen. Al helemaal als je kiest voor een glazen schuifpui. Samen met een aannemer bespreek én realiseer je jouw wensen binnen een afgesproken budget.

Nog een tip: overweeg om dubbelglas in de ruimte te laten plaatsen. Zo geniet je in de zomer van de koelte en ben je in de winter beschermd tegen de kou. Daarnaast bespaar je met goede isolatie een hoop energiekosten. Richt de aanbouw uiteindelijk in met fijne zitplekken, sfeerverlichting en wat planten. Daar heb je het hele jaar door plezier van!

3. Leg een dakterras aan

Heeft jouw woning een plat dak? Dan kun je misschien een dakterras laten aanleggen! Zo geniet je de hele dag door van de zon, privacy én rust - zelfs als je midden in de stad woont. Bovendien wordt de waarde van je huis er ook nog eens door verhoogd.

Ook in dit geval kan een aannemer je goed helpen. Die controleert of je dak überhaupt geschikt is voor zo’n verbouwing en geeft je bouwkundig advies. Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk de prijzen om binnen je budget te blijven. De uiteindelijke inrichting kun je weer makkelijk zelf verzorgen. Met een mooie loungeset en een parasol kom je al een heel eind.

4. Creëer een overkapping

Wil je het hele jaar door comfortabel buiten kunnen zitten, zelfs bij wisselvallig weer? Dan is het plaatsen van een handige overkapping de perfecte oplossing. Of je nu kiest voor een budgetproof pergola of een op maat gemaakt glazen dak: het biedt je bescherming tegen de zon én regen, zodat je altijd kunt genieten van de buitenlucht.

Creëer een gezellige sfeer door comfortabele tuinmeubels onder de overkapping te plaatsen en voeg tot slot nog wat verlichting toe. Eén ding is zeker: hier kun je uren fijn doorbrengen met familie, vrienden of gewoon met jezelf.

5. Kies voor een buitenkeuken

Voor wie van koken en dineren in de buitenlucht houdt, is een buitenkeuken echt een feestje. Zo geniet je niet alleen van het lekkere weer terwijl je een maaltijd bereidt; het is ook nog eens gezelliger. Meestal realiseer je bij een buitenkeuken namelijk ook een fijne zitplek voor je gasten.

Bij het creëren van een buitenkeuken komt meer kijken dan alleen een barbecue plaatsen. Een aannemer kan je helpen bij het ontwerp en de bouw. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bepalen van de ideale locatie, het installeren van de benodigde aansluitingen voor gas, water en elektriciteit, en het kiezen van duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Heb je een kleiner budget? Dan kun je de uiteindelijke inrichting en aankleding gewoon zelf verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld de tuinmeubels die je al had of schaf ze tweedehands aan.