Offerte aanvragen? Dit zijn de 4 belangrijkste vragen

Op zoek naar een aannemer voor een verbouwing? Bij het aanvragen en controleren van een offerte komt het een en ander kijken. Wij zetten de belangrijkste punten op een rijtje!

1. Kost de offerte geld?


Hou er rekening mee dat het aanvragen van een factuur niet altijd gratis is. Aannemers mogen er kosten voor in rekening brengen. Wel zijn ze altijd verplicht om dit van tevoren te vermelden.

2. Mag mijn aannemer om een aanbetaling vragen?


Ja, dat mag. Voordat de daadwerkelijk Verbouwing begint, moet een aannemer vaak materiaal inslaan. Daarvoor mogen er van tevoren kosten in rekening worden gebracht. Hoe veel de aanbetaling bedraagt, spreken jullie samen af, maar betaal nooit te veel vooraf. Dat neemt grote risico’s met zich mee.

3. Kan ik het bedrag in termijnen betalen?


Zeker bij grote projecten is het gebruikelijk om het bedrag in termijnen te betalen. Dat verlaagt de risico’s. Hoe de termijnen worden ingedeeld, is aan jullie, maar ons advies is om de betalingen gelijk te laten lopen met de voortgang van het werk.

4. Heeft de aannemer de juiste diploma’s?


Iedereen kan zich aannemer noemen, dus het is heel belangrijk om goed te controleren of de aannemer alle benodigde diploma’s en certificaten heeft. Kies je voor een BouwGarant-aannemer, dan weet je altijd zeker dat alles in orde is.