Wie kies jij? Een klusjesman of een BouwGarant-aannemer?

Met wie sla je als opdrachtgever de handen ineen bij jouw verbouwing, nieuwbouwwoning of restauratie? Zo’n gigantisch project kan voor een hoop slapeloze nachten zorgen als je niet met de juiste partij in zee gaat. Doe hieronder de test.

Beantwoord onderstaande stellingen met ‘ja’ of ‘nee’.

1 Ik wil dat de aannemer gecertificeerd en verzekerd is

Jezelf een aannemer noemen, dat kan iedereen. Een BouwGarant-aannemer noemt zichzelf niet alleen aannemer, maar is daadwerkelijk gediplomeerd en beschikt over de juiste verzekeringen. Dat is namelijk de voorwaarde om je als aannemer aan te sluiten bij BouwGarant. Als je een BouwGarant-aannemer inschakelt, ben je er dus zeker van dat je werkt met een ervaren, betrouwbare vakman die zijn zaken op orde heeft.

> JA/NEE

 

2 Ik ben op zoek naar kwaliteit

Om als aannemer in aanmerking te komen voor het BouwGarant-keurmerk, moet de aannemer aan strikte kwaliteitseisen voldoen. Die eisen hebben te maken met de wijze van offreren, hoe hij meer- en minderwerk berekent, controle van kredietwaardigheid en zijn werkwijze bij oplevering. Als de aannemer het BouwGarant-keurmerk eenmaal heeft, wordt hij regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

> JA/NEE

 

3 Ik wil dat de aannemer aantoonbare ervaring heeft

Een BouwGarant-aannemer moet minimaal twee jaar actief zijn als aannemingsbedrijf en onder de activiteit ‘hoofdaannemingsbedrijf in de bouwnijverheid’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Alleen met de juiste aantoonbare ervaring kan een aannemer je goed advies geven en het werk naar behoren uitvoeren.

> JA/NEE

 

4 Ik wil duidelijke afspraken maken en vastleggen

Met een BouwGarant-aannemer kun je duidelijke afspraken maken. Uiteraard worden ze op papier gezet. De afspraken gelden niet alleen voor de offerte, maar voor het hele traject tot en met de oplevering. Omdat alles is afgesproken en vastgelegd, kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

> JA/NEE

 

5 Bij eventuele klachten wil ik samen tot een oplossing komen

Gaat er onverhoopt iets mis tijdens de bouw? Geen paniek. Indien je er zelf niet uitkomt met jouw aannemer, heb je aanspraak op de klachtenregeling van BouwGarant. Zo kun je alsnog tot een oplossing komen.

> JA/NEE

 

6 Ik wil zelf extra zekerheid kunnen regelen

Wil je extra zekerheid voor het geval de aannemer failliet gaat of zijn afspraken niet nakomt? Als je een BouwGarant-garantie afsluit, kun je rekenen op die extra zekerheid. Er is een Nieuwbouwgarantie en een Verbouwgarantie.

> JA/NEE

 

7 Ik wil verzekerd zijn van een energiezuinig huis

Als je een EnergiePrestatieGarantie afsluit heb je de zekerheid dat de energiebesparende werkzaamheden van jouw BouwGarant-aannemer deugdelijk worden uitgevoerd. Het resultaat? Een energiezuinig huis en een lagere rekening. Dat klinkt goed in de oren, niet?

> JA/NEE

 

Beantwoord je bovenstaande vragen vaak met ‘ja’? Dan past een BouwGarant-aannemer goed bij jouw wensen.