Succesverhalen: goede samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer

De keuze voor een aannemer is misschien wel de belangrijkste stap in het hele bouwproject. Je bent op zoek naar iemand die je kunt vertrouwen en die mee kan denken over de (ver)bouw(ing). Ook kwaliteit en zekerheid zijn essentiële factoren voor het succes van het project. In onderstaande video hoor je verhalen over de samenwerking tussen meerdere opdrachtgevers en BouwGarant-aannemers.

Van nieuwe dakkapel tot nieuwbouw en van renovatie tot woonuitbreiding: alle projecten uit de video zijn uitgevoerd door BouwGarant-aannemers. Niet alleen zijn alle opdrachtgevers enorm tevreden over het vakwerk dat is afgeleverd, ook zijn zij allen blij met de samenwerking. Zo waardeerde Henk de ideeën van zijn aannemer tijdens de bouw van zijn aardbevingsbestendige woning. En bleef de verbouwing dankzij de aannemer van Mikis binnen budget én binnen de tijd.

Op elkaar bouwen


Bij een bouwproject komt er veel kijken. Je kan er flink tegenop zien om enkele weken of, afhankelijk van de omvang, zelfs maanden mensen over de vloer te hebben in je (nieuwe) huis. Goed communiceren is daarom belangrijk. Van tevoren over ideeën en budget, zoals Franca heeft ervaren bij haar renovatie. Maar ook tijdens het proces, bijvoorbeeld over potentiële wijzigingen of over de planning. Dat merkte Willeke die ervoor koos om elke twee weken met aannemer en installateur aan de keukentafel te zitten voor de realisatie van de aanbouw. Of Rob die elke dag even langs de bouwplaats ging toen een oude loods werd omgebouwd tot zijn droomhuis. ‘Er was echt een vertrouwensband met de aannemer en architect. We wisten dat we op elkaar konden bouwen.’

Kwaliteit, zekerheid en vangnet


Kies je voor een BouwGarant-aannemer, dan weet je zeker dat alles goed geregeld is. Een aannemer krijgt dit kwaliteitskeurmerk namelijk pas als hij aan alle eisen voldoet, zoals de juiste diploma’s en aantoonbare ervaring. Ze verstaan hun vak en de kans op gebreken is klein. Maar wil je extra zekerheid, dan kun je altijd een aanvullende garantie afsluiten. Zo ben je ook beschermd tegen bijvoorbeeld faillissement of als er toch verborgen gebreken blijken te zijn. En je kunt altijd rekenen op het vangnet van BouwGarant, die onder andere bestaat uit onze ServiceDesk en Geschillencommissie.

Doordat je zeker weet dat belangrijke zaken als diploma’s geregeld zijn, hoef je daar niet meer achteraan te gaan. Die energie kun je nu in iets anders steken, zoals die persoonlijke klik of belangrijke vertrouwensband. Tip: betrek je aannemer op tijd bij je bouwplannen. Hij of zij heeft misschien goede ideeën waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.